Spenótos-juhtúrós tortácskák
2015. július 07. írta: angelimatyas

Spenótos-juhtúrós tortácskák

cremona3.jpg

Harmadik hete tartanak a gyerekeknek szóló főzőtáborok a Gastropolis főzőiskolában, és ezen a héten meglepően sokmindent megkóstolnak a résztvevők. Ennek örömére íme a ma készült előétel. Még a végén kiderül, hogy sok gyerek szereti a spenótot... :)

Hozzávalók (12 tortácskához):

  • 1 kg friss spenót
  • 15 dkg juhtúró
  • 4 tojás
  • 1 csomag friss nyújtott levelestészta
  • vaj a forma kenéséhez
  • só, bors
  • oliva olaj

cremona2.jpg

A spenótleveleket alaposan átmostuk, majd kivágtuk a vastag szárakat. Forró serpenyőben kevés oliva olajon sóval és borssal megfonnyasztottuk az összes spenótlevelet (kis adagokban). Kicsit vártunk, hogy kihűljön, majd alaposan kinyomtuk belőle az összes levet, és nagyon finomra vágtuk.

A tojásokat sóval és borssal habosra kevertük, majd hozzáadtuk a juhtúrót és addig kevertük, míg egynemű masszát nem kaptunk. Belekevertük végül az apróra vágott spenótot is.

A muffinformákat alaposan kivajazzuk. A levelestésztából akkora karikákat szúrunk ki, amikkel ki tudjuk bélelni a formákat. Ezekbe a tésztakosarakba töltöttük a spenótos keveréket.

180 °C-on 15 perc alatt aranybarnára sütöttük.

cremona1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kulinariskiserletek.blog.hu/api/trackback/id/tr637608476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy Aniko 2015.07.09. 20:04:49

Bár a juhtúró nem tartozik a kedvenceink közé, szerintem finom volt kóstoltam köszönöm.
süti beállítások módosítása