Kekszmánia : mandulás-vaníliás-fehércsokoládés
2015. november 30. írta: angelimatyas

Kekszmánia : mandulás-vaníliás-fehércsokoládés

mandulas_2.png

Semmi extra, egyszerűen csak finom...amiben ennyi vaj, mandula és csokoládé van nem is lehet rossz! :) Már csak arra kell figyelni, hogy ne égessük oda.

Hozzávalók (8 db-hoz):

  • 100 g vaj
  • 95 g mandulaliszt
  • 30 g finomliszt
  • 60 g kristálycukor
  • 1 ek vanília kivonat
  • 2 ek víz
  • 120 g fehércsokoládé

Az elkészítés nem sokban különbözik az eddigi kekszekétől. A fehércsokoládét késsel apró darabokra vágjuk. Nem tanácsos robotgépben, abban könnyebben kenődik.

A liszteket és a cukrot alaposan elkeverjük, majd belereszeljük a vajat. Minél gyorsabban dolgozzuk össze morzsa állagúra a tésztát, majd adjuk hozzá a vanília kivonatot és a vizet. Mikor a lágy tésztánk már összeállt, gyúrjuk bele a csokoládét.

mandulas_1.png

Nyújtsuk ezt a tésztát is lisztezett felületen 2-3mm vastagra és szaggassuk ki. 180 °C-on 10 perc alatt megsül. Ekkor még kicsit puha, később jobban megszilárdul - bár ekkor sem lesz teljesen kopogós. Vigyázzunk, könnyen odaég. Folyamatosan érdemes rá figyelni, míg sül.

A bejegyzés trackback címe:

https://kulinariskiserletek.blog.hu/api/trackback/id/tr418127424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orsolya Gal 2015.12.01. 19:42:16

Szia Matyi, nagyon tetszenek a receptjeid. Koszi, hogy megosztod.
süti beállítások módosítása