Semmi extra, egyszerűen csak finom...amiben ennyi vaj, mandula és csokoládé van nem is lehet rossz! :) Már csak arra kell figyelni, hogy ne égessük oda.
Hozzávalók (8 db-hoz):
- 100 g vaj
- 95 g mandulaliszt
- 30 g finomliszt
- 60 g kristálycukor
- 1 ek vanília kivonat
- 2 ek víz
- 120 g fehércsokoládé
Az elkészítés nem sokban különbözik az eddigi kekszekétől. A fehércsokoládét késsel apró darabokra vágjuk. Nem tanácsos robotgépben, abban könnyebben kenődik.
A liszteket és a cukrot alaposan elkeverjük, majd belereszeljük a vajat. Minél gyorsabban dolgozzuk össze morzsa állagúra a tésztát, majd adjuk hozzá a vanília kivonatot és a vizet. Mikor a lágy tésztánk már összeállt, gyúrjuk bele a csokoládét.
Nyújtsuk ezt a tésztát is lisztezett felületen 2-3mm vastagra és szaggassuk ki. 180 °C-on 10 perc alatt megsül. Ekkor még kicsit puha, később jobban megszilárdul - bár ekkor sem lesz teljesen kopogós. Vigyázzunk, könnyen odaég. Folyamatosan érdemes rá figyelni, míg sül.