Hozzávalók:
1 galamb melle (kicsontozva)
2 evőkanál vaj (nem margarin)
A páchoz
0,5 l száraz vörösbor
1 ek balzsamecet
3 nagyobb babérlevél
6-7 nagyobb szem borókabogyó összeroppantva
egy kicsi marék egész fekete bors
Egy nagyobb csipet egész koriandermag
A rizshez
fél pohár rizs
egy csipet só
egy csipet bors
egy kis csipet sáfrány
2 szelet húsos bacon
A borsűrítményhez
1 üveg testes száraz vörösbor (például cabernet sauvignon)
10 dkg vöröshagyma finomra vágva
10 dkg póréhagyma és ugyanannyi sárgarépa karikára vágva
10 dkg csiperkegomba durvára vágva
3 dkg zeller-gyökér
3 gerezd fokhagyma kés lapjával szétlapítva
3 szál kakukkfű
6 petrezselyemszár
babérlevél, feketebors
A galambmellet leválaszottam a csontjáról, leszedtem róla a hártyát és a zsírt
A bort a fűszerekkel negyed órán át gyöngyözve forraltam, majd kihűtöttem. A kihűlt páclevet a galambmellekre öntöttem, és nagyjából 8 órára a hűtőbe tettem
A borsűrítményhez minden hozzávalót összeforraltam, majd egy bő órán át gyöngyözve főztem. Leszűrtem, és a bort kicsit tovább sűrítettem. (Nagyjából 0,5 dl lett belőle)
A bacon karikákhoz alufóliából formát készítettem, erre tekertem rá a szeleteket, és forró sütőben 10 perc alatt ropogósra sütöttem.
A rizst a fűszerekkel és 3 pohár vízzel készre főztem.
A galambmelleket gyorsan megpirítottam, majd egy kis vizet öntöttem alá, lefedve pároltam. Végül a fedőt levéve pirítottam készre