Régen írtam már, főleg olyat, aminek a nevében sok az ismeretlen szó. Itt volt hát az ideje. A saltimbocca jelentése egyébként nagyjából annyi, hogy "ugorj a számba". Joël Robuchon séf pedig olyan burgonyapürét talált ki, amit feltétlenül ki kell próbálni. Az egész étel pedig rendkívül egyszerű, nameg finom.
Hozzávalók (2 személyre):
- 300 g burjúcomb
- 10 szelet bacon
- ~50 g kukoricaliszt
- 300 g burgonya
- 100 g vaj
- 1 csokor koriander
- oliva olaj
- só, bors, szerecsendió
A bojrúcombot 3-4 mm vastag szeletekre vágtam, majd akkora darabokra szedtem szét, ami egy nagyobb falatnak felel meg. Ezeket sóztam és borsoztam. A bacon szeleteket félbe vágtam, majd ezekkel betekertem a comb-falatokat. Ezeket a csomagokat megforgattam kukoricalisztben, majd forró serpenyőben mindkét oldalukat aranybarnára sütöttem. Mikor mindegyik darab megpirult, felöntöttem a húsokat 1 dl vízzel, és elpároltam, közben pedig kellemes mártást kapott a hús.
A burgonyákat héjastul megfőztem, majd áttörtem, és egy lábasban alacsony tűz felett állandóan kevergetve a vajat apránként hozzáadtam (így szépen lassan felveszi, nem fognak szétválni). Végül belekevertem a finomra vágott koriandert, és egy csipet őrölt szerecsendiót.