Új munkahely, új kihívások...kezdetnek 20 répatorta :) Ha már úgy oda vagyok a moelleux-ért, hasonló stílusban készült el a tészta, egy kis tonkababbal megbolondítva. Egyszerű, könnyű és habos állaga lett. Errefelé ízlik mindenkinek :)
Hozzávalók (egy 18 cm-es formához):
- 300g sárgarépa (kb 330g tisztítatlanul)
- 150g görög joghurt
- 50g mandulaliszt
- 50g finomliszt
- 150g barnacukor
- 60g vaj (plusz egy kevés a formához)
- 4 tojás
- fél tonkabab lereszelve
A répákat kisebb darabokra vágom, és turmixgépben pürésítem a joghurt felével. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem. A vajat megolvasztom és a fehérjehab kivételével az összes hozzávalóval jól elkeverem, majd az egész masszát óvatosan összeforgatom a habbal.
Kivajazott formába töltöm, és 180°C-ra előmelegített sütőben 50-60 percig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm.
A mázhoz 150g porcukrot kevertem ki fél citrom levével, és egy kevés vízzel, hogy méz állagú masszát kapjak.