Répatorta - my way
2015. május 04. írta: angelimatyas

Répatorta - my way

11152711_970107019700834_5722602849094133862_n.jpg

Új munkahely, új kihívások...kezdetnek 20 répatorta :) Ha már úgy oda vagyok a moelleux-ért, hasonló stílusban készült el a tészta, egy kis tonkababbal megbolondítva. Egyszerű, könnyű és habos állaga lett. Errefelé ízlik mindenkinek :)

Hozzávalók (egy 18 cm-es formához):

  • 300g sárgarépa (kb 330g tisztítatlanul)
  • 150g görög joghurt
  • 50g mandulaliszt
  • 50g finomliszt
  • 150g barnacukor
  • 60g vaj (plusz egy kevés a formához)
  • 4 tojás
  • fél tonkabab lereszelve
A répákat kisebb darabokra vágom, és turmixgépben pürésítem a joghurt felével. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem. A vajat megolvasztom és a fehérjehab kivételével az összes hozzávalóval jól elkeverem, majd az egész masszát óvatosan összeforgatom a habbal.
Kivajazott formába töltöm, és 180°C-ra előmelegített sütőben 50-60 percig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm. 
A mázhoz 150g porcukrot kevertem ki fél citrom levével, és egy kevés vízzel, hogy méz állagú masszát kapjak.

 

11200794_970167616361441_8920812323538917619_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kulinariskiserletek.blog.hu/api/trackback/id/tr917429886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása