A történet egy fogmosással kezdődik...ugyanis volt szerencsém kipróbálni egy jázminos-mentás fogkrémet. Több sem kellett, ez a kombináció csokoládé mellé való. Íme hát egy egyszerű nyári desszert.
Hozzávalók (4 személyre):
- 150 g étcsokoládé (minimum 60%-os)
- 80 g vaj
- 3+1 tojás fehérje
- 2 tojás sárgája
- 50 g porcukor
- 1 dl tej
- 2-3 mentalevél
- 1 ek jázminvirág (~2 g)
A habcsókhoz 1 tojásfehérjét 25g porcukorral kemény habbá vertem, majd szilikonlapra kentem 1mm vastagon. 60 °C-on 2 órán keresztül szárítottam. Amíg friss a hab meg lehet szórni kakaóporral, málnaporral...kicsit fel tudja dobni.
A mousse-hoz a tejet felforraltam, beledobtam a mentát és a jázminvirágot, lefedve negyed órát hagytam infúzionálódni. 3 fehérjét 25g cukorral kemény habbá vertem, a csokoládét a vajjal gőz fölött megolvasztottam. A csokoládé hőmérséklete lehetőleg maradjon 50 °C körül, és csak néha keverjünk rajta egyet, különben széteshet. Elkevertem benne a tojások sárgáját és a leszűrt tejet, majd óvatosan összeforgattam a habbal. Poharakba töltve egy éjszakát pihent a hűtőben. Isteni lett.
Tálaláskor összetörtem a habcsókot, és csak megszórtam vele a krémet.
Bátran ajánlom nyári hűs desszertnek, egyszerű, nehéz vele melléfogni.