Testépítéssel foglalkozol? Unod a száraz csirkemell és ízetlen rizs kombinációját? Többre vágysz? Akkor ez a recept Neked szól.
Első étel egy remélhetőleg hosszú sorozatból, variációk csirkére és rizsre. A hús és rizs mennyiségét persze mindenki magának állítja össze, ez csak egy alaprecept, de úgy gondolom máris izgalmasabb a szokásosnál, és még elkészíteni sem nehéz.
Hozzávalók:
- 0,25 kg csirkemell
- 0,2 kg jázminrizs
- 1 alma
- 1 kis csokor koriander
- 1 tk ras-el-hanout fűszerkeverék
- só, bors, oliva olaj
A csirkemellet lapjában kettévágtam, és enyhén klopfoltam, hogy nagyjából azonos vastagságú szeleteket kapjak. Fűszereztem sóval, és a ras-el-hanout fűszerkeverékkel (Észak-Afrika, Marokkó ízvilága)
A rizst kevés oliva olajon kicsit megpirítottam, majd felöntöttem 4dl vízzel, sóztam és borsoztam, majd alacsony fokozaton fedő alatt addig pároltam, míg a rizs az összes vizet felszítva, és kis "lyukak" keletkeztek a felületén, ekkor levettem a tűzről, belekevertem a finomra vágott koriandert és felkockázott almát, majd félretettem 10 percet pihenni.
Közben kevés oliva olajon serpenyőben megpirítottam a csirkemelleket, míg teljesen át nem sültek (oldalanként 3-4 perc).
Ennyi az egész, finom, a rizs az alma miatt nem száradt ki (és a jázminrizs egyébként is finom illatos), a csirke is izgalmas lett. Időben pedig alig kerül többe, mint ha főzőtasakos rizst használnánk.