Csak úgy a nyár kedvére egy gyors, kiadós ebéd.
Hozzávalók (2 személyre):
- 0,5 kg újburgonya
- 50 g juhtúró
- 2 ek tejföl
- 2 ek finomliszt
- 0,5 l zöldség alaplé
- só, bors, babérlevél
- 1 marék metélőhagyma
A burgonyákat jó alaposan átdörzsöltem, de nem hámoztam meg - jobban is néz ki, tápanyag is van a héjában. 5mm vastag szeletekre vágtam, majd kevés olajon forró serpenyőben kezdtem pirítani egyszerre csak annyit, hogy ne fedjék egymást. Már csak a serpenyőben sóztam és borsoztam kicsit.
Közben az alaplevet felforraltam 2-3 babérlevéllel, mégis az adja igazán általában egy krumplifőzelék ízét. A krumpliszeletek mindkét oldalát aranybarnára pirítottam. Ekkor még nem puhul át teljesen - ez nem is baj, utána még úgyis főzzük kicsit. A túrót eközben kikevertem a tejföllel és a liszttel, sóval és borssal, valamint a finomra vágott metélőhagymával (egy kicsit meghagytam díszítésnek).
Mikor az összes krumpliszelet megpirult, beleszórtam mindet a lobogó alaplébe, majd újraforrás után behabartam a túrós tejfölös keverékkel.
Mire besűrűsödik a főzelék, a burgonya is megpuhul. Jó kiadós étel, és gyorsan elkészül.