Kekszmánia : kókuszos-rizspelyhes-kardamomos
2015. december 07. írta: angelimatyas

Kekszmánia : kókuszos-rizspelyhes-kardamomos

rizspelyhes.jpg

Utólsó előtti a kekszek sorában, de egészen különlegesre sikeredett. A rizspehely nem oldódik vagy puhul fel, így az omlós kekszben ropogós darabok találhatóak mindenfelé. A kókusz és a kardamom pedig egészen jó párosítás lett

Hozzávalók (8 db-hoz):

  • 125 g liszt
  • 100 g vaj
  • 60 g cukor
  • 1 tk őrölt kardamom
  • 5 ek kókuszreszelék
  • 50 g apró szemű rizspehely
  • 4 ek kókusztej

 

Keverjöük össze a isztet a kardamommal és a cukorral alaposan, majd reszeljük bele a vajat, és ujjainkkal morzsolgatva készítsünk morzsatésztát. Ezután jöhet hozzá a kókusztej, és pár mozdulattal lágy tésztává tudjuk gyúrni a keveréket. Végül adjuk hozzá a kókuszreszeléket és a rizspelyhet.

Elég nehéz volt belegyúrni a rizspelyhet a tésztába, de előbb-utóbb felveszi a massza. Szaggatásnál sem olyan egyszerű, nem fogjuk tudni átvágni a rizspelyheket, ezek majd kilógnak a kekszek széléből és szépen megpirulnak. 190 °C-on 15 percig süssük.

Határozottan kellemes karácsonyi csemege.

A bejegyzés trackback címe:

https://kulinariskiserletek.blog.hu/api/trackback/id/tr68145286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása