Elérkezett a galamb vége. Ami a múltkori akció után megmaradt belőle, ment a levesbe. Azt kell mondjam, egészen jól sikerült. Mivel szegény elég apró termetű állat volt, csaltam egy kicsit, és pótoltam a levesbe némi húst csirkecomb formájában.
Hozzávalók:
1 egész galamb (a melle nélkül, bőrösen)
60 dkg csirkecomb (csontozás után nagyjából 30 dkg lett belőle)
1 fej vöröshagyma
kb 10 cm hosszú darab póréhagyma
2 közepes sárgarépa
15 dkg csiperkegomba
1 kis pohár tejföl
zöldfűszerek bőven (bazsalikom, majoránna, kakukkfű, tárkony)
só, bors
2 tojás
kb 10 dkg liszt
őrölt kömény
kevés olaj
Az olajon az apróra kockázott vöröshagymát és a felkarikázott póréhagymát egy kevés sóval és borssal megfonnyasztottam. Hozzáadtam a húsokat (a csirkecombot kisebb darabokra vágva) és rövid pirítás után felöntöttem vízzel, hogy bőven ellepje. A megtisztított sárgarépát felkarikáztam, és a zöldfűszerekkel együtt a húsokhoz adtam (a bazsalikommal bátran, a kakukkfűvel óvatosan bántam mennyiségre nézve).
Fél óra rotyogás után hozzáadtam a nagyobb darabokra vágott gombákat, és még egyszer ennyi ideig főztem. Közben szükség szerint sóztam, borsoztam 10 perccel a vége előtt beleszaggattam a tojásból és lisztből készült galuskatésztát. Ebbe tettem a köményt, még egy kis sót és borsot. Egy kevés levessel kikevertem a tejfölt, majd a leveshez öntöttem. Hát ennyi volna :)