Tegnap délután kedves Lakótársam (egyébként egy személyben a gonosz főnéni) hazaérkezése után nekem szegezte a kérdést, hogy akkor milyen sütit is fogok csinálni? Elő kellett hát rukkolnom valamivel :)
Végül egy bögre-süti jellegű valami került a sütőbe, némi almával.
Hozzávalók: (mérőeszközként a normál/kicsi kefir poharát használtam)
2 pohár kefir
1 pohár kristálycukor
3 pohár finomliszt
50g margarin
1 csomag bourbon vaníliás cukor
2 tojás
1 csomag sütőpor
1 nagyobb alma
A süti tetejére:
4 tk kristálycukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
A hozzávalókat (az alma kivételével) robotgéppel összedolgoztam. Szerintem nem baj, ha a vaj nem oszlik szét teljesen...nekem egy egészen kicsit darabos maradt, és így is remek lett (kontrollsüti szükséges). Az egésznek egy lazább galuska-tészta állaga lett.
Az almát meghámoztam, és nagyjából 2mm vastag szeletekre vágtam.
A tésztát átkanalaztam egy tűzálló tálba, és nagyjából eligazgattam, hogy mindenütt egyenlő vastag legyen. Az almaszeleteket élével belenyomtam a masszába,majd a fahéjas cukorral megszórtam. Elsőre nekem soknak látszott, de a tészta szépen beissza, és a tetején csak egy vékony fahéjas karamelles réteg lesz. Előmelegített sütőben (gázsütő, de tippre 150-160 fok) fél óra alatt megsütöttem.
Ami még hiányzott: El tudnék még hozzá képzelni egy kis vaníliás tejszínhabot és egy kevés csokiszószt és pörkölt mogyorót/mandulát :) talán majd legközelebb... azért ezek nélkül is sikerült egész jót kreálni