Gyors laktató leves - legalábbis ebben a formában (szégyenlem, de most a gyors megoldást választottam).
Hozzávalók (4 személyre):
2 db kukoricakonzerv (persze jobb lenne 4 cső friss kukorica)
0,5 liter csirkealaplé (sajnos csak kockából tudtam csinálni)
2 dl tejszín
4 szelet bacon szalonna
2 db tojássárgája
1 tk durvára tört színesbors
2 tk őrölt cayenne chili
1 ek vaj
kevés koriander-paszta
A konzervekből tartalmát egy maréknyi kivételével az alaplébe tettem, és az egészet átforraltam. Közben a maréknyi kukoricát amennyire lehet, megszárítottam papírtörlővel. Forró olajba dobtam, és barnulásig sütöttem. A baconszeleteket tepsire tettem és forró sütőben zsírjára sütöttem. Amint kivettem, egyből feldaraboltam kisebb darabokra - ekkor még kicsit rugalmasabb, nem törik annyira.
A felforrt kukoricás levet leturmixoltam. Nem lett teljesen sima, de szerintem ez a kicsit "rághatóbb" forma jót tett neki. Visszatettem a tűzre, hozzáadtam a borsot és a chilit. A tojássárgákat elkevertem a tejszínnel. Ezt a tejszínes keveréket hőkiegyenlítéssel hozzáadtam a leveshez, hozzádobtam a vajat, és addig kevertem míg el nem olvadt - már nem kell felforralni, 70-80 °C épp elég.
Tálalásnál a leves tetejére szórtam a sült kukoricát, a bacont és bár csepp koriander-pasztát.