Főzőtáborba gyerekeknek néha nehéz receptet írni....túl könnyű és nem élvezik, túl bonyolult és elmegy a kedvük... ez a torta viszont az egyszerűség mellett még olyan finom is, hogy nem sokat kell győzködni senkit.
Hozzávalók (8 személyre):
- 750 g tehéntúró
- 200 g kristálycukor
- 4 tojás
- 1,5 dl tejszín
- 1 nagy csipet fahéj
- vaj a forma kenéséhez
A tojásokat felvertem, majd alaposan elkevertem a cukorral és a tejszínnel. A túrót szitán áttörtem és a tojásos keverékhez adtam a fahéjjal együtt. Addig kevertem tovább, míg a massza csomómentes lett. Kivajazott 18cm-es tortaformába öntöttem a tésztát.
170°C-os sütőben 75 perc alatt megsül. Forrón úgy tűnik még, hogy nagyon remeg, de ha láthatólag nem folyik, csak kocsonyára emlékeztet, akkor elkészült.
Forrón is lehet enni, de kihűtve az igazi.