A pisztráng mellett volt még mit kipróbálni a halas pultban :)
Hozzávalók (2 személyre):
1 nagyobb afrikai harcsa filé (fejenként 20-30 dkg)
0,5 kg burgonya
1 tojás
10 dkg juhtúró
1 kis csokor kapor
50 g vaj
50 g + egy kevés liszt
kb 0,5 liter tej
só, bors
1 kis marék szezámmag
A burgonyát héjában megfőztem, majd meghámoztam és összetörtem. Miután kéz-melegre hűlt, hozzákevertem a tojást és nyomózsákkal kis halmokat formáztam egy tepsire, megszórtam szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben pirulásig sütöttem.
A halat 10cm-es szeletekre vágtam, sóztam és borsoztam, majd lisztbe forgattam. Forró serpenyőben kevés olíva olajon oldalanként 4-5 perc alatt átsütöttem.
A mártáshoz a vajat felhevítettem, hozzákevertem a lisztet, majd lassan adagolva a tejet mártássá hígítottam. Hozzákevertem a juhtúrót és a finomra aprított kaprot. Szükség szerint sóztam és borsoztam. (Ha a mártás túl sűrű, tejjel tovább lehet hígítani)