A szombati közös főzőcske második eredménye. Ez is határozottan finomra sikeredett.
Hozzávalók (4 személyre):
2 szép egész pisztráng
4 gerezd fokhagyma megpucolva
fél fej vöröshagyma vékony fél-karikákra szeletelve
1 dl száraz fehérbor
30 + 50 g vaj
1 tk fekete bors
50 g finomra reszelt parmezán
1 ek morzsolt medvehagyma
~ 12 db cannelloni tészta
só
a mártáshoz:
30 g vaj
30 g liszt
0,5 liter tej
0,5 liter tejszín
2 ek morzsolt medvehagyma
5 dkg parmezán
só, bors
A pisztrángokat jól megmostuk kívül-belül, besóztuk, és a hasukat kitömtük a hagymákkal. Tűzálló edénybe fektettük őket, meglocsoltuk a borral, és 30 g vajat szeleteltünk rájuk. Ezután alufóliával lefedve 180°C-on sültek 15 percet, aztán levettük a fóliát és sűrű locsolgatás mellett még 15 percet sültek. Miután kicsit kihűltek, lefejtettük a bőrt és a csontot a húsról. Ezután robotgépben elegyítettük a húst a hasában párolódott hagymákkal, borssal, parmezánnal és medvehagymával, valamint a vajjal. Sűrű tejföl állagú massza a cél, higítani a "pecsenyelével" praktikus. A pépet a nyers/kemény cannellonikba nyomtuk habzsákkal.
A mártáshoz a vajat habzásig hevítettük, beleszórtuk a lisztet, és miután elkevertük szépen lassan elkezdtük felengedni a tejjel és tejszínnel. Híg joghurt állagú lett, majd elkevertük benne a sajtot és a medvehagymát, sóval és borssal ízesítettük.
Egy tűzálló tál aljára egy kevés mártást tettünk, erre fektettük a cannellonikat és végül a maradék mártással befedtük az egészet.Sütőben 160°C-on 25 perc alatt elkészült