A múlt szombat közös főzőcskével telt egy kedves vendéglátós kollegina konyhájában közös erőfeszítéssel. Íme az első fogás eredménye:
Hozzávalók (4 személyre):
0,5 kg sütőtök
2 kisebb burgonya
fél fej vöröshagyma
1 ek curry por (mi madras curry-t használtunk)
0,5 l tejszín
só
A kekszhez:
100 g parmezán sajt finomra reszelve
50 g darált mák
100 g vaj
100 g liszt
fél csomag sütőpor
A tököt és a burgonyákat meghámoztuk, 2x2 centiméteres darabokra vágtuk. A hagymát finomra aprítottuk, majd kevés vaj és olaj keverékén üvegesre pároltuk. Ezután hozzáadtuk a curry port, majd a sütőtököt és a burgonyát. Felöntöttük annyira, hogy a víz ellepje a zöldségeket. Puhára főztük az összes alapanyagot, majd egy kis hűlés után krémesre turmixoltuk. Ekkor jött a tejszín, és sóval utóízesítettük újramelegítés közben.
A kekszhez a hozzávalókból tésztát gyúrtunk, majd hűtőben pihentettük fél órát. Ezután 2-3 mm vastagra nyújtottuk és csíkokra vágtuk. 180°C-os sütőben 10 perc alatt enyhén barnára sütöttük.