A következő recept piromán hajlamúaknak ajánlott :) . Kell hozzá egy konyhai lángszóró (zsebsárkány), anélkül nehéz összehozni. Citrusos, savanykás - nem olyan mint az eredeti, de nyáron jó hűsítő desszert.
Hozzávalók (6 adaghoz):
- 3dl mandulatej
- 2dl grapefruit lé (természetesen frissen facsart :) )
- 5g citromfű nagyon apróra vágva - esetleg a grapefruit lével turmixolva
- 3ek méz
- 30g cukor
- 6 tojás sárgája
- 2 csapott evőkanál keményítő
- +cukor a szóráshoz (adagonként egy evőkanálnyi)
A grapefruit lé kivételével minden hozzávalót habverővel jól el kell elegyíteni, majd gőz fölött folyamatosan keverve sűrítjük. Mikor elkezdett sűrűbb lenni, önthetjük is hozzá a grapefruit levet (ekkor már nem esik szét tőle a tej). Tovább keverjük a gőz felett, míg már nem sűrűsödik tovább, ekkor egyből kerámia tálkákba öntjük, és hagyjuk teljesen kihűlni (letakarva hűtőben 2-3 napig eláll).
Tálaláskor megszórjuk vékony rétegben cukorral a tetejét és a sárkánnyal vékony, ropogós karamellréteget égetünk belőle.
A recept jól működik más citrusok levével is (mondjuk lime-lé és tej helyett kókusztej)