Grapefruitos-citromfüves créme brulée
2015. március 04. írta: angelimatyas

Grapefruitos-citromfüves créme brulée

10406906_909144622463741_1363968038496682215_n.jpg

A következő recept piromán hajlamúaknak ajánlott :) . Kell hozzá egy konyhai lángszóró (zsebsárkány), anélkül nehéz összehozni. Citrusos, savanykás - nem olyan mint az eredeti, de nyáron jó hűsítő desszert.

 

Hozzávalók (6 adaghoz):

  • 3dl mandulatej
  • 2dl grapefruit lé (természetesen frissen facsart :) )
  • 5g citromfű nagyon apróra vágva - esetleg a grapefruit lével turmixolva
  • 3ek méz
  • 30g cukor
  • 6 tojás sárgája
  • 2 csapott evőkanál keményítő
  • +cukor a szóráshoz (adagonként egy evőkanálnyi)

 

A grapefruit lé kivételével minden hozzávalót habverővel jól el kell elegyíteni, majd gőz fölött folyamatosan keverve sűrítjük. Mikor elkezdett sűrűbb lenni, önthetjük is hozzá a grapefruit levet (ekkor már nem esik szét tőle a tej). Tovább keverjük a gőz felett, míg már nem sűrűsödik tovább, ekkor egyből kerámia tálkákba öntjük, és hagyjuk teljesen kihűlni (letakarva hűtőben 2-3 napig eláll).

Tálaláskor megszórjuk vékony rétegben cukorral a tetejét és a sárkánnyal vékony, ropogós karamellréteget égetünk belőle.

A recept jól működik más citrusok levével is (mondjuk lime-lé és tej helyett kókusztej)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulinariskiserletek.blog.hu/api/trackback/id/tr577240245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása