Virágzik a bodza, itt az ideje ebből is finomságokat készíteni
A virágokat érdemes közúttól távol, egy kellemes hétvégi kirándulás alkalmával begyűjteni. Csak arra vigyázzunk, nehogy természetvédelmi területen szedjük le őket.
Amivel talán már mindenki találkozott, a bodzaszörp. Sokáig eláll, és kevés embert ismerek, aki ne szeretné.
Nem csak önálló italként érdemes fogyasztani, ízesítőként szinte bármibe kerülhet – koktélok, sütemények, krémek...sőt a tejeskávét is nagyon fel tudja dobni.
Íme egy példa a receptre:
http://
Aki pedig nem édes formában szeretné fogyasztani, készíthet belőle bodzaecetet:
Egy befőttes üvegbe tegyünk annyi virágok, amennyi csak belefér, és töltsük színültig ecettel.
Nekem a 10%-os ételecet prímán működött, de a legutóbbi próbálkozás még finomabb lett: almaecettel.
Szinte korlátlan ideig eltartható, és nagyon fel tud dobni egy egyszerű salátaöntetet is.
A bejegyzés trackback címe:
https://kulinariskiserletek.blog.hu/api/trackback/id/tr637464562
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.