Sok kedvenc egyetlen üvegben!
Egy tavalyi kísérlet annyira jól sikerült, hogy idén is meg kellett próbálnom. Főleg, hogy a piacon már találtam olyan olcsón epret, hogy szinte hozzám dobták. Már csak azt sajtnálom, hogy nem sokkal többet készítettem.
Hozzávalók:
- 2 kg eper
- 200 g kristálycukor
- 0,5 dl balzsamecet
- 1 nagy marék bazsalikom (~50 g)
Az epreket jól átmostam, majd kivágtam csumájukat. A cukorral együtt lábasba téve szépen lassan rotyogtattam körülbelül 2 órán át, közben néha megkeverve. Mikor már egészen sűrű volt a lekvár, hozzáadtam a balzsamecetet, és a nagyon finomra vágott bazsalikomot. 5 perc forrás után már üvegekbe is töltöttem.
Ez az a helyzet, amikor teljesen felesleges lett volna rendesen dunsztba tenni, úgyis hamarabb elfogy, mint hogy bármi baja lenne.
Frissen sült kaláccsal remek reggeli.