Nemrégiben meglátogattam a már sokak által ajánlott Sezgin hentesboltját. Eredetileg bárányborda után készültem érdeklődni, aztán megláttam a hűtőben a csinosan előkészített csevab húst...darált marha és bárány fűszerekkel - ez csak jó lehet. Másik részről viszont csak nemrég találkoztam a "caramelli" -vel (a végtelen olasz töltött tésztafajták egyikével - szaloncukor alakú). Ki kellett próbálnom mindet
Hozzávalók (2 személyre):
- 30 dkg csevab hús
- 15 dkg durum tésztaliszt
- 50 g vaj
- parmezán, metélőhagyma
A húst kisujjnyi vastagságú hengerekre sodortam, és 20 részre osztottam. A lisztből kevés sóval és vízzel ruganyos tésztát gyúrtam (ezért jó a durum tésztaliszt - egyáltalán nem kell bele tojás), majd hűtőben pihentettem fél órát.
Tésztanyújtó géppel lappá nyújtottam a tésztát, és elkezdtem becsomagolni a kiadagolt hús-rudacskákat
Egyszerűen csak feltekertem, a felesleges tésztát levágtam, és megtekertem a végüket. Elég lágy volt hozzá a tészta, hogy magától összetapadjon, miközben hengerítettem.
Lobogó sós vízben 3 perc alatt kifőztem a csomagokat. Ennyi idő alatt a hús is kitűnő állagú lett. Nem maradt nyers, viszont nagyon szaftos lett.
Egy serpenyőben aztán vajat hevítettem habzásig, és rádobtam a leszűrt szaloncukrokat, majd kicsit pirítottam. Került még rá reszelt parmezán és egy kis metélőhagyma is, de csak a nagyzolás végett.
Egyszerű étel - bár kicsit sokat kell pepecselni az előkészítéssel - de nagyon finom.
Ebbe a hentesüzletbe feltétlenül érdemes ellátogatni. Nemcsak húsok, tejtermékek és üdítők is vannak, jó áron, és amit eddig kóstoltam, rendkívül finom. További infó itt.