A legutóbbi almás süti alapján nekifogtam a sütésnek. A tésztája jóval könnyebbre sikerült, így egy kicsit szárazabb is lett az előzőhöz képest.
Hozzávalók:
1 pohár joghurt
2 dl tej
150 g margarin
3 tojás
20 dkg kristálycukor
3 csomag vanillin cukor (épp nem volt otthon rendes vaníliás)
400 g liszt
1 csomag sütőpor
4 tk kakaópor
1 narancs héja
1 citrom héja
2 tk fahéj
1 tk gyömbér
fél tk szegfűszeg
2 nagyobb alma
A joghurtot a tejjel, tojásokkal, margarinnal a liszttel és 2 csomag vanillin cukorral jól összedolgoztam. Ennek is galuska állagú tésztája lett.Robotgéppel dolgoztam, hogy minden szépen jól elkeveredjen. Közben hozzáadtam a sütőport is. Ezek után kettéosztottam a tésztát. Az egyik rész kapta a kakaóport, narancs- és citromhéjat. A másik felébe került a fahéj, gyömbér és a szegfűszeg. Egy nagyjából 25x35 cm-es magasfalú tepsit margarinnal kinenten és tepsibe adagoltam egy kanállal felváltva mindkét tésztát, aztán egy egészen kicsit kevertem, hogy "márványos" legyen. A megtisztított almákat apróra vágtam és jól belenyomkodtam a tésztába. A harmadik csomag vanillincukrot rászórtam a süti tetejére
Előmelegített sütőben kb 170 °C-on háromnegyed óra alatt megsütöttem.
Azt hiszem ennek a sütinek is jót tehet egy kis tejszínhab, vagy vaníliakrém. Mindenesetre így magában sem maradt meg sokáig :)