Nem volt kedvem túl sokat vacakolni a főzéssel, a legutóbbi hagymás tört burgonya után meg volt még alapanyag bőven. Így hát a krumplis tészta mellett döntöttem.
Hozzávalók (~4 személyre):
0,5 kb burgonya
20 dkg tészta (fodros kocka)ű
2 közepes fej vöröshagyma
só, bors
1 tk morzsolt chili
2 ek curry fűszerkeverék
2 ek metélőhagyma
2 ek margarin
a tálaláshoz: tejföl és metélőhagyma
A burgonyát sós vízben héjában megfőztem, és a tésztát is sós vízben megfőztem. A főtt burgonyát hámozás után kisebb (1,5x1,5 cm) kockákra vágtam. Az apróra darabolt vöröshagymát a margarinon megpirítottam, sóztam, borsoztam és a tűzről lehúzva hozzáadtam a chilit, curryt és metélőhagymát, majd hozzáadtam a tésztát és a burgonyát. 5 percig a tűz fölött átforgattam még az egészet, nekem még kicsit utána kellett sóznom.
Személy szerint sok tejföllel szeretem ezt az ételt, és a végén még díszítésnek került hozzá egy kis plusz metélőhagyma.
Szégyen vagy sem, csak pár éve jöttem rá, hogy a menzán miért is nevezték mindig a krumplis tésztát gránátos kockának. Egy osztrák kastélyban mesélték, hogy a XVII.-XIX. századi osztrák birodalmi gránátos hadosztály katonáinak a napi ellátmánya némi burgonya és száraz tészta volt. Nyilván az ott szolgáló magyar katonáknál volt némi hazai hagyma és piros-paprika is...a burgonyát meg kockákra vágták... :)