Pár napja erről álmodozom, végre elkészült :)
Hozzávalók (4 személyre):
2,5 dl tej
2,5 dl habtejszín
1 ek vanília kivonat
1 ek méz
4 db friss bazsalikomlevél
6 lap zselatin
A csokoládé mártáshoz:
1 tábla jó minőségű étcsokoládé
1 ek vaj
1 dl tej
A zselatinlapokat 5 percre beáztattam hideg vízbe. Ezalatt összeforraltam a tejet, tejszínt vaníliát, mézet és az apróra vágott bazsalikomot. Amint felforrt, levettem a tűzről, picit hűlni hagytam, majd belekevertem a zselatinlapokat. Formákba töltöttem, és mehetett hűlni, jó pár órára, hogy a zselatin megkössön.
A mártáshoz a csokoládét és vajat gőz fölött megolvasztottam, elkevertem a tejjel egészen addig amíg sima mártás nem lett belőle.
Miután a zselatin megkötött, a formákat forró vízbe mártva könnyen kipottyan a panna cotta.