Végre volt időm egy kicsit barangolni a piacon, és a borjúmájnak nem tudtam ellenállni...és persze a medvehagymának sem. Isten hozott Tavasz!
Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg friss borjúmáj
1 nagyobb alma
1 kis ökölnyi zellergumó (akkora mint az alma)
10 dkg bulgur
2,5 dl víz
fél csokor friss medvehagyma
kevés olaj
só, bors
A vizet egy teáskanál sóval felforraltam, majd hozzáadtam a bulgurt. Újraforrás után lefedtem, levettem a tűzről és félretettem puhulni.
A zellert kis kockákra vágtam, és puhára főztem annyi vízben, hogy ellepje; közben az almát is ugyanakkora kockákra vágtam. A medvehagymát finomra aprítottam.
A májat 1cm vastag szeletekre/csíkokra vágtam, sóztam, borsoztam, és kevés olajon kis lángon mindkét oldalát megpirítottam. Ezalatt belül is átsült, de nem száradt ki. Késsel ellenőriztem, hogy elkészült-e. Elkészülés után pár percet pihentettem.
Közben olajat forrósítottam, megfuttattam benne a medvehagymát, majd hozzáadtam a leszűrt zellert és almát. Ezeket is kicsit átpirítottam, majd összeforgattam a bulgurral.
A tálalás kedvéért körbeöntöztem az egészet a végén egy kis medvehagymás olajjal és chili olajjal.