Ezt először a személyzetnek sikerült elkészíteni az étteremben, azóta pedig már a baráti társaság is tesztelte itthon. Gyorsan össze lehet készíteni - aztán persze jó sokáig sül :)
Hozzávalók (4 személyre):
- 2 egész csirke (összesen nagyjából 2,5kg)
- 2 nagyobb citrom
- 3-4 friss rozmaring ág
- 0,5l világos sör
- 250g méz
- só,bors
A csirkéket jól megmostam kívül belül, aztán sóval és borssal is bedörzsöltem. A citromok héját lereszeltem, aztán félbevágva a csirkébe tömködtem 1-1 ág rozmaring kíséretében. A csirkéket tűzálló tálba tettem, a lábakat összekötöttem, hogy ne lógjanak annyira ki.
A sört a mézzel jól elkevertem, és megöntöztem vele a madarakat. A citromhéjat és a maradék rozmaringot a tetejére szórtam, majd alufóliával jól lefedve nagyjából 180°C-on másfél óráig sütöttem. Ezután levettem a fóliát, és a levével gyakran locsolgatva a csirkéket még fél óra alatt pirosra sütöttem.
Köretnek próbálkoztam kölessel is, de a petrezselymes burgonya jobban passzolt hozzá.
Jó étel, ha az ember a napját otthon tölti, van ideje néha ránézni az ételre, de nem akar egész nap mellette állni.