A laktóz és gluténmentes étel témakörében készült újítás...és egészen jól sikerült. A tálaláson persze lenne még mit fejleszteni.
Hozzávalók (2 személyre):
30 dkg borjúmáj
0,5 kg laskagomba
1 csokor medvehagyma
10 dkg juhtúró
2 dl mandulatej
só, bors
A gombát apróbb szeletekre vágtam, majd kevés olajon, kis lángon elkezdtem párolni. A medvehagymát apróra vágtam és a harmadát hozzáadtam a gombához. Mikor a gomba elfőtte a levét, hozzáadtam a mandulatejet és a juhtúrót és addig pároltam lassan, míg a gomba készre puhult, és a szósz mellette besűrűsödött. Hozzáadtam a maradék medvehagymát, sóval és borssal ízesítettem.
Közben a májat fél centiméter vastag szeletekre vágtam, sóztam és borsoztam, majd serpenyőben mindkét oldalát 2 percig sütöttem. Ezután fóliával letakarva még öt percig hagytam pihenni.