Az utolsó napon volt alkalmam kijutni az idei gourmet fesztiválra. Amitől féltem, teljes bizonyosságot nyert: egy nap egyáltalán nem elég erre a rendezvényre. Következzen néhány kép, élmények, kóstolások.
Rosenstein, Oreo és Bao. Az oreo formára készült falatka nagyon kellemes volt, tőkehalmáj pástétommal.
Meat & Sauce. Mártogatott marhás szendvics...már önmagában is isteni marhahúsos szendvics lenne, és akkor fogják, és pár másodpercre sűrű húslébe mártják. Egyszerűen fantasztikus.
Émile. Itt elált a szavam...a paprikás csirke finom volt, igazából semmi extra...na de az a tökéletes kakastaréj. Nagyon ott volt, és ez még csak a bemelegítés volt a többire. Szarvastatár rozmaringgal, kaprimártással...finom, friss, fűszeres és tízszer ekkora adag sem lett volna elég. Végül pedig az abszolut befutó: Libamáj, rebarbara - egy falatnyi álom.Vékony ostya-tölcsérben hűvös könnyed rebarbara relish, rajta egy libamáj golyó krokantba forgatva.
Lázár Chef glutén- és tojásmentes fish&chipse. Süllőből készül, többfajta kukoricával bundázva. Kellemes íz, kevés ropogás (de hát glutén nélkül nem is lesz az igazi). Ami meglepő volt, hogy a definiáltan tojásmentes ételre automatikusan öntik a majonézt...ami szintén finom, friss volt...na de a tojás??
Persze nem lett volna igazi az élmény egy kis iszogatás nélkül. A Szamosszegi Pálinkaház néhány italát volt szerencsém megkóstolni, a "Betyáros" Magos Szatmári Szilvapálinka pedig mindent vitt.
Persze hódolnom kellett a nap végén szokásomnak: olyan fűszereket venni, amiket még nem ismerek.
Szép nap volt, legközelebb nem csak ennyi időt töltök kint.