Kekszmánia : Aszalt paradicsomos, olivás, oregánós
2015. december 12. írta: angelimatyas

Kekszmánia : Aszalt paradicsomos, olivás, oregánós

paradicsomos_keksz.png

Végezetül, de nem utolsó sorban az utolsó keksz a hatból. Nem mondhatnám, hogy túlságosan sokat variáltam volna az ízekkel. Ezek mindig passzolnak, nagyon jó kis nassolni való. A több nedves alapanyag miatt nem lesz ropogós, puha marad...akár szendvics alapnak is kitűnő lehet.

Hozzávalók (8 darabhoz):

  • 125 g finomliszt
  • 100 g vaj
  • 1 csapott tk só
  • 1 ek morzsolt oregano
  • 60 g aszalt paradicsom
  • 30 g fekete oliva
  • 2 ek víz

A paradicsomot és az olivát lehetőleg minél jobban érdemes papírtörlőn lecsepegtetni. Vágjuk mindet nagyon apró darabokra.

A lisztet keverjük el a sóval és oreganóval, majd reszeljük bele a vajat, készítsünk morzsatésztát. Ehhez a recepthez kicsit kevesebb vizet adjunk ezután, majd dolgozzuk össze a tésztát, végül gyúrjuk bele a paradicsomot és olivát.

Hasonlóan az eddigi kekszekhez, szaggatás után 15 percig süssük 190 °C-on.

Azt hiszem egy finom feta-krémmel megkenve csodás reggeli lenne.

A bejegyzés trackback címe:

https://kulinariskiserletek.blog.hu/api/trackback/id/tr598168136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása